Banden trimmen bij Profile Tyrecenter

Soms slijten banden zo onregelmatig dat zelfs balanceren geen uitkomst meer biedt. De grootste oorzaak: moderne auto’s worden met steeds grotere velgen en brede, lagere banden uitgevoerd. Tevens worden de ophangingen steeds lichter. De personenautoband wordt door deze samenstelling steeds gevoeliger voor ongelijke slijtage. Ongelijke slijtage (cuppen) leidt tot een hoger afrolgeluid en het welbekende trillen van het stuur. 

Voorheen leek de enige oplossing het vervangen van uw banden. Vaak erg zonde, omdat uw banden verder in prima staat verkeren. Hier heeft Profile Tyrecenter dé oplossing voor. Het trimmen van banden, Tire-Trimmen genoemd, maakt de band weer perfect rond. Tire-Trimmen is het slijpen van het loopvlak, waardoor de onregelmatige slijtage verdwijnt. Ook wordt de band op het originele velg “getrimd” , waardoor een 100% ronde band/velg combinatie ontstaat. U rijdt comfortabel, de trillingen verdwijnen en uw banden maken veel minder geluid. Het trimmen van de band heeft bovendien een positief effect op het aantal kilometers welke met de band gereden kan worden. 


Banden trimmen met modern apparatuur

Banden trimmen

Het trimmen van banden heeft niet altijd een positieve klank gehad, omdat in het verleden door ondeskundigheid banden nogal eens te veel loopvlak verloren bij de band. Maar met de huidige generatie apparatuur - wat in uitstekende handen is bij de specialisten van Profile Tyrecenter- wordt veel nauwkeuriger gewerkt. Bovendien wordt verwacht dat het optimaliseren van een band een toegevoegde waarde wordt waar meer en meer vraag naar zal komen.


De voordelen van het banden-trimmen:

- Comfortabele besturing; 
- Lager afrolgeluid; 
- Verlenging levensduur van banden door gelijkmatig afrollen; 
- Verlaging in het brandstofgebruik.